Köpinformation: 

 

For information in English, please contact us!

 

En kattunge från oss:

- är registrerad i SVERAK med stamtavla.

- är vid leverans minst 13 veckor gammal.

- är vaccinerad 2 ggr mot kattpest och kattsnuva.

- är avmaskad eller testad för mask.

- är ID-märkt med microchip.

- har ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än 7 dagar vid leverans.

- har föräldrar som är testade för HCM och HD.

- kostar 9000 kr till sällskap. Till avel prissätter vi kattungarna individuellt.

 

• Vi vill ha personlig kontakt med dig som är intresserad av att köpa en katt från oss. Inga katter säljs enbart över internet även om ett mail kan vara en bra första kontakt.

• Kattungarna tar emot besök när de är 5-6 veckor gamla.

• Om allt känns bra både för er och för oss tingar ni katten genom att betala en handpenning och vi skriver ett tingningsavtal.

• Kattungen är redo att flytta när den är ca 13 veckor. Då betalas resten av köpesumman och vi skriver ett köpekontrakt. Inga katter säljs på avbetalning.

• Vi gör vårt bästa för att alltid finnas till hands om ni skulle behöva råd och stöd i framtiden.  

 

• Vi säljer bara avelskatter till registrerade uppfödare. Vi testar våra avelskatter för HCM och HD. Vi anser att det är viktigt att veta vad vi avlar på och gör vad vi kan för att hålla rasen så frisk som möjligt. Katter kan drabbas av sjukdomar även fast föräldrarna är fritestade, det finns tyvärr inga garantier mot HCM och HD. Men genom att testa våra avelskatter har vi åtminstone gjort allt vi kan och vi tycker att det är minsta vi kan göra eftersom det är levande individer vi jobbar med.

• Våra vita katter hörseltestas neurologiskt med ett så kallat BAER-test. Det är det enda sättet att få veta om katten är 100% hörande, ett "skrammeltest" kan inte visa om katten är till exempel ensidigt döv. Vi kommer endast att använda 100% hörande vita katter i avel, ett försök från vår sida att minska hörselproblemen bland vita maine cooner.

• Katter som säljs till sällskap ska kastreras. Detta är inte något som är öppet för diskussion. Det är vår starka övertygelse att så länge det finns över 100.000 hemlösa katter i detta land, ska inte våra raskatter bidra med oregistrerade och/eller blandraskullar. Du som köpare vill kanske ta en kull på din hona eller låna ut din hane, med det är inte något som tolereras om du köper katt till sällskap från oss. Så för sällskapskatter är det kastrering som gäller, inget annat.  

 

Att tänka på innan:

• Fundera igenom ordentligt om du/ni har tid och engagemang för en katt. En katt blir cirka 15 år gammal, det är en lång tid. En katt kan inte lämnas ensam hemma långa perioder, till och med lagen säger att katter ska ha tillsyn minst 2 gånger per dygn och få sina sociala behov tillgodosedda varje dag. En maine coon är en väldigt social varelse och vi säljer helst inte kattungar ensamma om det inte finns en annan katt sedan tidigare i det nya hemmet.

• Vi säljer inga utekatter. Det finns för många faror där ute för att katter ska klara sig på egen tass. Däremot uppskattar de en innätad eller inglasad balkong, altan eller kattgård. Alla våra vuxna katter är seletränade och följer gärna med oss på promenader. Det är inget problem att seleträna en maine coon, med tålamod och mutor brukar det gå fint.

• En bra idé är att bekanta sig med rasen på nära håll innan ni bestämmer er för en maine coon. Gå på utställning och jämför katter sinsemellan, hör av er till några uppfödare och fråga om ni kan få hälsa på deras vuxna katter. Vi tar emot besök om du är intresserad av rasen.

• Gå inte i "Blocket-fällan". Det finns många maine coon-annonser på de olika annonssajterna. Vissa är seriösa och bra uppfödare, vissa inte. Kattungen ska vara registrerad, vaccinerad, id-märkt, avmaskad och veterinärbesiktad. Se till att kattungen verkligen är registrerad, det finns inga godtagbara ursäkter för att inte registrera sin kull. Det är inte en ekonomisk fråga för uppfödaren, själva stamtavlan kostar 300 kronor. 

Om kattungen inte är registrerad med stamtavla så är det ingen maine coon, vad säljaren än säger.

 

 

Om du har några frågor om kommande kullar eller annars bara vill prata Maine Coon tveka inte att kontakta oss! Det går bra att ringa eller maila. Vi svarar på alla mail, om du inte har fått nåt svar har det antagligen fastnat i skräppostfiltret, skicka på nytt så hör vi av oss!